tirsdag den 15. juni 2021

5 korns rugbrød.

350 Gram groft rugmel

100 Gram hvedemel

50 Gram 5 korns blanding (eller lignende hele kerner)

4 Deciliter koldt vand

1/4 Pakke gær

1 Teske salt

Først blandes mel, kerner og salt i skålen til røremaskinen, derefter røres gæren ud i vandet, det tager lidt tid men kan sagtens lade sig gøre.

Røremaskine startes op med K-spade på laveste hastighed og vand/gær blandingen tilsættes langsomt.

Det skal mikses  i 3-4 minutter indtil det er æltet godt igennem.
Derefter skal det skiftevis hæve og foldes i intervaller som følger, det er en ret tynd dej indtil den er æltet/foldet nogle gange, så det hjælpe med mel på bordet når der foldes så dejen ikke klæber til bordet.


Røreskål dækkes og sættes i køleskab i 1 time.
Dejen hældes ud på bordet og foldes indtil den bliver lidt fastere.

Sættes til hævning på køl i en time igen.
Derefter hældes dejen ud og foldes indtil den bliver lidt fastere.

Sættes til hævning på køl i ½ time.
Derefter hældes dejen ud og foldes indtil den bliver lidt fastere.

Sættes til hævning ved stuetemperatur i ½ time.
Så hældes dejen ud og foldes indtil den bliver lidt fastere, og derefter fyldes den i bageform (rugbrødsform) og hæver ved stuetemperatur i 1 time.
Jeg plejer at pensle med vand og dryss birkes, sesam eller nigella frø på inden den hæver den sidste time i formen.

Ovnen forvarmes til 190 grader med en bradepande i bunden, og samtidig med at brødet sættes ind hældes kogende vand i bradepande så der er damp i ovnen det første stykke tid.
Bages i 50 minutter og hviler derefter lidt i formen på rist inden det tages ud.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Info pages

Squash roulade med fyld.

 1 Squash - ca 500 gram 2 Æg 2 Spiseske yoghurt 2 Spiseske mel Salt og peber Fyld efter fri fantasi, men friskost/flødeost med urter er en g...